torsdag 20 november 2008

vad är det som pågår i sverige egentligen?


Jag håller på att läsa på lite om Sverigedemokraterna. Nyss kollade jag på ett youtube-klipp i vilket deras partiledare debatterade med Moderaternas riksdagskvinna Annicka Engblom.

Sd: Den grundläggande problematiken är fortfarande att invandrarna varit för många, och det har uppenbarligen inte heller den nya regeringen insett, med tanke på att invandringen som jag sa tidigare har slagit rekord dom senaste åren.

Debattledare: Har det skett några förändringar sedan ni tagit över makten?

[Här hade jag hoppats på att företrädaren för Moderaterna hade sagt följande: Ja vi är besvikna på den socialdemokratiska invandringpolitiken. Det är självklart för oss att ett priviligierat land som Sverige bör ta emot betydligt fler asylsökande än vad som hittills skett, samt verka inom EU för att unionen i sin helhet skall ta emot fler asylsökande. Vi har dessutom gjort upp med Miljöpartiet om arbetskraftinvandring.]

Fast så sa hon inte. Hon sa istället såhär: (sic!)

Ja absolut det har det gjort. Dels så, om Jimmie Åkesson hade bemödat sig om att lyssa på nyheterna i morse så hör han också att både migrationsverken – Migrationsverket – har skärpt sina krav, varav det är färre som får uppehållstillstånd i det här landet. Vi har infört – alltså inte bara uttalanden – utan infört också beslut vad det gäller anhörighetsinvandringen.

Varför berättar en företrädare för Sveriges regeringsparti i en debatt med en representant för Sverigedemokraterna att Migrationsverket skärpt sina asylkrav!? Hon verkar betrakta detta som ett argument! Hon verkar också gärna vilja framhålla att anhörighetsinvandringen skall komma att begränsas. Detta faktum är kanske värre än Sverigedemokraterna själva? Att regeringens företrädare beredvilligt låter extremhögern sköta problemformuleringen.

Inga kommentarer: